ثبت اختراع - شرکت ثبت اختراع
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | شنبه، 3 آذر 1403
ثبت اختراع به ثبت یک طرح و یک اندیشه خلاق می گویند در واقع زمانی که یک طرح که قبلا وجود نداشته و با طراحی و ساخت آن دنیای صنعت را دگرگون می کند و با ساخت آن دنیای اقتصاد نیز دگرگون می شود.
ثبت اختراع
اولین و مهم ترین گام به منظور ثبت اختراع بهره مندی از مشاوره ای صحیح و کار آمد می باشد به نتیجه ای که حاصل تفکر شخص و یا اشخاصی می باشند که می خواهند برای اولین بار فرآیند و یا فرآورده خاصی را ارائه نماید و هم چنین مسئله ای را در حرفه، فن، صنعت و فناوری را حل کند ثبت اختراع گفته می شود. در این مقاله به توضیحات کاملی درباره ثبت اختراع پرداخته شده است تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مزایای ثبت اختراع
- جایگاه نیرومند در بازار و امتیازات رقابتی
- سود بالاتر یا برگشت بیشتر سرمایه از راه دیسیپلین منحصربفرد
- درآمد اضافه از منبع واگذاری مجوز بهره مندی و منتقل ساختن اختراع
- امکان رسیدن به فناوری و تکنولوژی از راه لیسانس
- دسترسی آسان به بازار های جدید فروش و عرضه
- کم کردن امکان نقص حق به اختراع
- امکان اخذ وام و اخذ تسهیلات
- در صورت اقدام دیگری به تقلید و تولید محصول و اختراع مشابه قابلیت پیگیری قانونی را دارا می باشید
- اعطای اعتبار به شرکت و یا فرد مخترع
- اخذ اعتبار و مزایا از سوی بنیاد ملی نخبگان ملی
- بهره مندی از تسهیلات شرکت های دانش بنیان
- امکان استفاده از مزایای حمایتی از سوی صندوق های پژوهشگران ملی .
مدت زمان ثبت اختراع
در حقیقت معین کننده ی زمان ثبت اختراع، میزان وحجم پرونده های موجود در اداره ی مالکیت معنوی و هم چنین نوع طرح ارائه داده شده دارد. اما تجربه ثابت کرده است که این زمان حدودا 45 تا 50 روز طول می کشد و بعد از به ثبت رسیدن در قالب آگهی ثبت آن اطلاع رسانی می شود.
هزینه ثبت اختراع
هزینه ثبت اختراع با توجه به اختراع شما متغیر می باشد و در صورتی که بخواهید اظهارنامه اختراع و دفاع از اختراع تان توسط ما نوشته شود هزینه آن نیز متفاوت خواهد بود. توجه داشته باشید که هزینه ثبت اختراع حقیقی و حقوقی متفاوت است و برای هر کدام یک از آن ها هزینه جداگانه ای در نظر گرفته شده است.
ثبت اختراع رایگان
شما با بهره گری از مشاوره های ما می توانید به صورت رایگان طرح خود را به ثبت برسانید و فقط کافیست هزینه های مربوط به اداره ثبت اختراع را بپردازید.
شرکت ثبت اختراع
ما یکی از برترین شرکتهای ثبت اختراع در استان البرز و استان تهران می باشیم. چنانچه در جستجوی شرکت ثبت اختراع می باشید می توانید با ما در ارتباط باشید تا شما را در امر ثبت اختراع یاری نماییم.
مدت اعتبار ورقه ثبت اختراع
ثبت اختراع یک حق می باشد که به دارنده ی آن جهت آفرینش اختراعی تازه اعطاء می گردد و عموما در کشور های متفاوت طول عمر اعتبار ورقه اختراع برای بازه ی زمانی محدود 20 سال تنظیم می گردد. برمبنای ماده 16 قانون ثبت اختراعات ،طرحهای صنعتی و نشان های تجاری تصویب شده در 1386، اعتبار گواهینامه ثبت اختراع بعد از گذشت بیست سال از تاریخ تحویل اظهارنامه ثبت اختراع تاریخ انقضایش به اتمام می رسد. در زمان مقرر برای نگداری یک اختراع و داشتن حق استفاده و بهره برداری از آن تا 20 سال با شرط پرداخت هزینه های اقساط سالانه که باید از سوی مالک اختراع پرداخت شود که در صورت عدم پرداخت هزینه های مربوطه اظهارنامه ثبت اختراع ، این مورد باعث بی اعتبار شدن گواهی ثبت اختراع خواهد شد .
اختراعات قابل ثبت
جهت به ثبت رساندن یک اختراع علاوه بر جدید بودن و ایجاد خلاقیت در کارایی . صنعت باید موضوع اختراع به گونه ای باشد که پتانسیل های لازم را برای به ثبت رسیدن داشته باشد. ثبت اختراع در مناطق و در کشورهای مختلف قابلیت ثبت را دارد و و حق استفاده از آن به فردی که ان را به ثبت رسانده تعلق می گیرد . در بعضی از کشورها به دلیل عدم وجود عهدنامه ثبت اختراع که آن کشورها در آن عضو نیستند ، ثبت اختراع اعتبار نداشته و از نظر قانونی دارای اعتبار نمی باشد.
اختراعات غیر قابل ثبت
بر مبنای چهارمین ماده از قانون موارد زیر از حوزه ی پشتیبانی اختراع خارج می باشد :
- تمامی اکتشافات و نظریه های علمی و ریاضی و نیز کشفیات آثار هنری
- طرح و موضوعات و روشهای انجام یک کار تجاری و فعالیت اجتماعی
- نحوه معالجات و روش های پزشکی برای علاج بیماری
- منابع ژنتیک و نیز اجزای تشکیل دهنده آن ها و ارائه مدارک بیولوژیکی آن ها
- آنچه پیش از این در فنون و صنایع پیش بینی شده است.صنعت پیشین یعنی هر چیزی که در گوشه ای از جهان از راه انتشار کتبا یا شفاها یا از راه استفاده کاربردی و یا هرروش دیگر، در صورتی که قبل از ثبت اختراع در ادارات ثبتی به صورت قانونی در اثر لو رفتن و افشای اختراع موردنظر در زمان مشخص 6 ماهه پس از ثبت تقاضای ثبت در صورت حق تقدم تقاضا ، این مورد مانعی برای ثبت اختراع نخواهد بود.
- اختراعاتی که بهره مندی از آنها بر خلاف اوزان شرعی یا نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.
مدارک لازم جهت ثبت اختراع
- توصیف اختراع.
- ادعا نامه برای اختراع.
- خلاصه ای از توصیف ثبت اختراع.
- نقشه فنی ثبت اختراع درصورت لزوم.
- درخواست کتبی مبنی بر عدم ذکر اسم مخترع، چنانچه مخترع نخواهد اسم وی ذکر شود.
- مدارک مربوط به حق تقدم که همزمان باید با تسلیم اظهارنامه ثبت اختراع یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود.
- تعیین طبقه اختراع براساس طبقه بندی بین الملی ثبت اختراع.
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی.
- مدارک نمایندگی درصورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.
مراحل ثبت اختراع
متقاضیان محترم توجه داشته باشند که تحویل متن اظهارنامه ثبت اختراع فقط و فقط ازدرگاه الکترونیکی سایت اداره ثبت مالکیت صنعتی میسر می باشد. برای آگاهی از چگونگی تسلیم اظهارنامه ثبت اختراع با ما در ارتباط باشید. توجه داشته باشید که اظهارنامه ثبت اختراع می بایست کامل شود و حتی اختراعاتی که سهوا در بخش اظهارنامه طرح صنعتی تکمیل و ارسال شده است و متقاضی را با مشکل مواجه نموده است. در انتظاردریافت پیام کوتاه بعد از به ثبت رساندن اظهارنامه ثبت اختراع باشید. بعد از بررسی های اولیه ی اظهارنامه ثبت اختراع و ضمائم آن از نگاه کلی ،شکلی و ماهوی در حالتی که اظهارنامه و ضمائم آن اعم از اعطای خلاصه و طرحی هم سو با قوانین و ضوابط مربوط به ارائه اظهارنامه ارائه نشده باشد برای فرد متقای پیامی به جهت انجام تغییرات در اظهارنامه و ارائه مدارک تکمیل شده ارائه می شود که می توان برای ارائه مدارک در سامانه اینترنتی ثبت اختراعات و در قسمت پیگیری اظهارنامه موارد خواسته شده را در این سیستم به سرانجام رساند . متقاضی ثبت اختراع تا 30 روز کاری زمان خواهد داشت که برای اصلاح و ارائه مدارک اصلاحی به اداره ثبت اختراع اقدام کند . در صورت عدم تکمیل و اصلاح مدارک اختراع و اظهارنامه اعطایی فاقد اعتبار بوده و مهر ابطال آن زده می شود. برای جلوگیری از هرگونه خطا در انجام امورات مربوط به ثبت اختراع خود می توانید به صورت مستقیم و رایگان با کارشناسان و مشاوران مجتمع حقوقی ایلیا در تماس باشید تا آن ها شما را در انجام امورات مربوطه متخصصانه راهنمایی کنند .
محتویات و مندرجات اظهارنامه ثبت اختراع
- اسامی و مدارک شناسایی ، کدپستی و سمت شخص متقاضی ثبت اختراع و ارائه موضوع فعالیت و ماهیت اختراع مربوطه ، ارائه هرنوع مشخصات تابعیت و شعبات و محل اصلی ثبت اختراع و ... الزامی است
- نام و شماره شناسه و کدپستی وکیل و نماینده شخص متقاضی ثبت اختراع
- اسم، اقامتگاه و کدپستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها در ایران را دارند درصورتیکه متقاضی مقیم ایران نباشد.
- اسم، نشانی و شغل مخترع درصورتی که متقاضی شخص مخترع نباشد
- عنوان اختراع به نحوی که اختراع ادعایی را مشخص سازد و مشتمل بر کلماتی مثل «بهتر» و غیره نبوده و ترجیحاً بین 3 تا 10 کلمه باشد
- تاریخ، محل و شماره اظهارنامه ثبت اختراع یا گواهی نامه اختراع در خارج، درصورت درخواست حق تقدم.
- مشخصات تکمیلی اختراع در قالب اظهارنامه ثبت اختراع
- تعداد صفحات توصیف، ادعا، خلاصه توصیف اختراع و نقشه ها
- مشخص کردن طبقه ثبت اختراع برمبنای طبقه بندی بین المللی اختراعات.
از همراهی شما عزیزان تا انتهای این مقاله صمیمانه سپاسگزاریم.
پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال